Religieuze markt

Jaarlijks wordt door het bestuur van de Vrienden van de Heilige Nicolaaskerk te Lettele een religieuze markt georganiseerd tijdens de Lettelse Kermis in het eerste weekend van augustus.

Op deze markt worden religieuze artikelen verkocht die door schenkers zijn ingebracht. Dit zijn bijvoorbeeld artikelen waarvan de schenker niet wil dat deze tijdens een rommelmarkt op straat komen te liggen en waarvan de opbrengst ten goede komt aan de parochie van de Heilige Nicolaaskerk te Lettele. 

De religieuze markt 2019 heeft opgebracht: € 1.209,00. Vanwege Corona kon de markt in 2020 helaas geen doorgang vinden. 


Religieuze markt 2021:


Vanwege alle perikelen rondom CORONA gaat de ook markt in 2021 niet door. Dit omwille van de veiligheid van de betrokken vrijwilligers en de bezoekers van de markt. Ook kunnen er geen goederen worden ingebracht en zullen deze vooralsnog in de eigen opslag moeten blijven.

In 2022 hopen we u weer te verwelkomen!

 

Heeft u religieuze artikelen die u wilt schenken aan de Vrienden van de Heilige Nicolaaskerk te Lettele? Neem dan contact op met de voorzitter: Victor Munster (Tel.: 06-25067603)

 

Kirsten van Kempen heeft zich laten inspireren door de religieuze markt van Lettele en maakte deze als onderwerp voor haar Masterscriptie in 2020. U tref deze in de bijlage. 

Attachments

Masterscriptie Kirsten van Kempen Curating Art and Cultures zomer .pdf [5.98Mb]

Uploaded dinsdag 22 september 2020 by Stichting Vrienden van de Nicolaas